Reiki za konje

Go down

Reiki za konje Empty Reiki za konje

Objavlja  Andreja on Ned 25 Okt 2009 - 15:14

REIKI; Zdravljenje z energijo (avtorica: zelenka)

Reiki je metoda naravnega zdravljenja z energijo, ki ima svoje korenine na Japonskem. V Sloveniji je tudi uradno priznana zdravilska metoda. Beseda rei-ki pomeni univerzalna energija, ki jo imamo vsa živa bitja in jo potrebujemo za svoj obstoj. Metoda zdravljenja je zelo razširjena in predvsem zelo preprosta, poleg tega nima nobenih negativnih posledic. To starodavno metodo zdravljenja in samozdravljenja omenjajo budistični zapisi iz Tibeta leta 620 p. n. š., širiti pa jo je začel dr. Mikao Usui z Japonske konec 19. stoletja.

Kako izgleda?

Z reikijem lahko zdravimo tako na blizu, s polaganjem rok, kot na daljavo. Učinek je pri obeh isti, gre le za preference izvajalca. Nekateri imajo raje osebni stik, drugi pa imajo raje mirno okolje, v katerem se boljše koncentrirajo. Zdravimo lahko ljudi, živali, rastline in okolje, saj prav tako koristi neživi naravi. Pretok in začetek zdravljenja se začne z namero, da želimo nekoga zdraviti. Lahko na primer zdravimo celotno telo ali pa se osredotočimo samo na en del, za katerega vemo, da ima težave. Reiki deluje tako na fizično telo, kot tudi na emocionalno in mentalno telo, zato blagodejno vpliva tudi na kakšne travmatske izkušnje iz preteklosti, strahove ipd. Tako pri izvajanju kot pri prejemanju reikija lahko občutimo različne fizične in psihične občutke, od mravljinčastih dlani in stopal, blagega občutka toplote ali hladu, doživljanje močnih čustev, sproščenost itd. Zmožnost občutenja je odvisna od stopnje odprtosti posameznika in od situacije.

Kdo ga izvaja?

Reiki izvajajo ljudje, ki so prejeli iniciacijo v katero koli izmed 3 reiki stopenj. Le ti niso guruji ali mogočni duhovni učitelji, ampak navadni ljudje, ki so se posvetili zdravljenju z energijo. Z iniciacijo oziroma uglasitvijo, ki jo izvrši reiki mojster, se odprejo kanali, po katerih se pretaka energija, ki jo ima vsak izmed nas, in tako delujejo kot prevodniki le-te. Energija se nikoli ne izčrpa, saj ne izvira iz izvajalca, ampak je univerzalna energija, ki je vedno na voljo vsem.

Stopnje reikija

Poznamo 3 (nekateri omenjajo še 4.) stopnje reikija, torej 3 iniciacije. Na prvi stopnji nam z iniciacijo odprejo kanale in naučimo se osnov zdravljanja z rekijem s polaganjem dlani. Na drugi stopnji se naučimo zdravljenja na daljavo, po opravljeni tretji stopnji pa smo sposobni podeljevati iniciacije in učiti druge. Pri reikiju so prisotni tudi simboli, ki so namenjeni raličnim stvarem, od pošiljanja reikija na daljavo, do aktivacije določenih nivojev energije. Spoznamo se tudi s čakrami in njihovim pomenom.

Vrste reikija

Včasih je bil razširjen samo »navaden«, Usui reiki, dandanes pa je že na voljo več »novih« vrst reikija. Tako poznamo Karuna oz. Karuna Ki reiki, Tera Mai reiki, Kundalini reiki, Imara reiki itd. Pri vseh gre za isto energijo, le aspekti se razlikujejo.

Kako do reikija?

Reiki se pri nas izvaja tako proti plačilu kot zastonj. V Sloveniji in tujini obstaja precelj ljudi, ki bodo z veseljem »poslali« reiki vašemu konju. Zakaj? Tako pošiljanje kot prejemanje reikija obema stranema zelo koristi. V kolikor ste odprti za te stvari, se za vsoto, ki bi jo plačali pri kakšnem reiki terapevtu, udeležite reiki tečaja in iniciacije. Tako boste imeli reiki vedno na voljo za vas in za vašega konja, poleg tega pa boste s svojim konjem ustvarili posebno vez. Vsekakor pa svetujem, da vsaj nekaj začetnih seans izvede nekdo z več izkušnjami, saj boste le tako dobili povratno informacijo o stanju vašega konja. Poslužite se povezav, ki so navedene na koncu prispevka. Iniciacije se izvaja proti plačilu, ki pa se od učitelja do učitelja razlikujejo. Pri nekaterih so še vedno zelo visoke, vendar na srečo obstajajo tudi take za skromne žepe, njihova kakovost pa ni nič slabša od dražjih.

Koristi za vašega konja

Ker je reiki pozitivna energija, vašemu konju ne more škoditi. V primeru, da ima vaš konj travme iz preteklosti, ker so z njim grdo ravnali ali zaradi kakšne nesreče, lahko reiki pomaga pri čiščenju in zdravljenju le-teh. Učinkuje sproščujoče na konje, ki so živčni ali pod stresom. Ravno tako pomaga pri hitrejšem celjenju ran in okrevanju po poškodbah ali boleznih. Reiki poveča energijo Vašega konja in izboljša koncentracijo. Naštela sem le nekaj primerov, kdaj se lahko reiki uporablja. Konji, v primerjavi z ljudmi, so bolj odprti do prejemanja energije. Energija vedno potuje tja, kjer jo konj najbolj potrebuje.

Moč reikija

Reiki je zelo nežna tehnika zdravljenja, ki pripomore k napredku, vendar ni vsemogočna in ne bo rešila vsakega problema. V kolikor ima Vaš konj težave (ali pa tudi če jih nima), mu dovod pozitivne energije lahko le koristi in pomaga pri napredku. Reiki ne more nadomestiti veterinarske pomoči, vendar pa jo lahko odlično dopolnjuje.

Uporabne povezave:
Slovenski reiki portal z zelo dostopnimi cenami iniciacij: www.active-reiki.com
Menarodni reiki forum, kjer med drugim lahko prosite za reiki: www.sharereiki.org
Uradni list RS, št. 79/2008
Andreja
Andreja

Število prispevkov : 1346
Join date : 21/04/2008
Age : 32

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  ciarodeica on Pon 26 Okt 2009 - 22:07

Super, sama sicer zelo verjamem v te zadeve ampak me zanima, če ima kdo res kakšne praktične izkušnje z rekijem pri konjih.

ciarodeica

Število prispevkov : 114
Join date : 18/07/2008
Age : 33
Kraj : nova gorica

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  pastirček on Tor 27 Okt 2009 - 13:02

Bravo in hvala Andreji za vse njene prispevke in članke. Reiki za konje Icon_cheers Moti me edino to,da niso združeni pod eno temo in tako moraš iskati prispevke v različnih temah.Škoda,da ni vse na enem mestu.
Lp
pastirček
pastirček

Število prispevkov : 302
Join date : 24/12/2008
Age : 61

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  Andreja on Tor 27 Okt 2009 - 13:21

Po svoje je škoda, po svoje spet ne. Ko sem jih sortirala po kategorijah, sem naletela na marsikatero staro temo, ki sem jo z veseljem znova prebrala in obenem dobila ideje, kaj še lahko razširim, dopolnim itd.

Sicer sem pa povedala, da sem se prepozno spomnila, kam jih dati. Prihodnji članki bodo najverjetneje pristali v "Prispevki in literatura".
Andreja
Andreja

Število prispevkov : 1346
Join date : 21/04/2008
Age : 32

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  zelenka on Tor 27 Okt 2009 - 13:49

ciarodeica je napisal/a:Super, sama sicer zelo verjamem v te zadeve ampak me zanima, če ima kdo res kakšne praktične izkušnje z rekijem pri konjih.

Zaradi moje lenobe se ne morem "pohvaliti" z nobeno praz zares praktično izkušnjo z reikijem pri konjih. Zadnja leta namreč bolj malo prakticiram reiki, v preteklosti sem bila bolj aktivna, vendar samo pri ljudeh in kakšnih mačkah, psih. Konjem ga dam samo vsake toliko, ko se spomnem.

Z reikijem z ljudmi, vključno na sebi, imam odlične izkušnje. V enem mesecu sem si tako pozdravila cisto na jajčnikih (še v srednji šoli), s tem, da sem si dajala reiki najmanj 1x na dan. Nekoč je bil oče poškodovan in sem prosila za reiki zanj na največjem reiki forumu, njemu pa nič povedala (za test). Oglasilo se je veliko ljudi in reklo, da bodo poslali (reiki na daljavo, ki je meni osebno najljubši, saj se tako pošiljatelj, kot prejemnik, lahko sprostita). Drug dan sem ga vprašala, če je občutil kaj nenavadnega. Rekel je, da ga je zvečer, ko je bil v postelji, nekaj zelo treslo (vibracije). Samo to mi je ostalo v glavi, saj je od tega že davno.
Pri daljšem prakticiranju reikija na daljavo pa lahko zaznaš, v katerem delu telesa (ali čakri) ima prejemnik težave. In ko mu poveš, da se ti zdi, da ima težave na predelu xy, on pa ti odvrne, da bil pred leti opreriran ravno tam, veš, da mora biti nekaj na tem.

Se bom sedaj malo bolj potrudila in malo več prakticirala reiki na svojih konjih, pa vam poročam.

Najboljše je, da greste na iniciacijo (prva stopnja je v Sežani menda zastonj, vsaj bila je) in sami delate z reikijem, saj boste v nasprotnem primeru morali najeti nekoga, da daje reiki vašemu konju, to pa je zelo drago.
zelenka
zelenka

Število prispevkov : 1687
Join date : 22/04/2008
Kraj : Primorska

Poglej uporabnikov profil http://barefoot.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  ataslon on Pet 1 Jan 2010 - 20:20

Definitivno pomaga in zdravi. Preiskušeno. Tudi sam sem se spoznal z reikijem in ga prakticiram. Zastonj bo iniciacijo težko prejeti, ni pa to več tako drago. Vsaj prva stopnja ne.
ataslon
ataslon

Število prispevkov : 5
Join date : 31/12/2009
Age : 55
Kraj : kamnik

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  zelenka on Pet 1 Jan 2010 - 22:06

No, če koga zanima, lahko preverim, ali je v Sežani še vedno iniciacija 1. stopnje zastonj.

Prejšnji mesec sem intenzivno delala z reikijem - pošiljala svojemu konjičku na kliniko. Je bil tam kakšen teden manj, kot je bilo sprva predvidevano s strani veterinarke. Mogoče pa je le naključje, kdo ve. Reiki za konje Icon_wink
zelenka
zelenka

Število prispevkov : 1687
Join date : 22/04/2008
Kraj : Primorska

Poglej uporabnikov profil http://barefoot.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  Uncas on Pet 1 Jan 2010 - 22:40

BTW, kako je z njim?

_________________
Mitakuye Oyasin

"It is the shoe, not the road, that hurts the horse." (Longmans, Green & CO; 1880)

www.fizioterapija-bole.si
Uncas
Uncas

Število prispevkov : 1962
Join date : 22/04/2008
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil http://www.myspace.com/vran_uncas

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  ataslon on Pet 1 Jan 2010 - 22:43

Ne verjamem v naključja...moja kolegica pravi, da so naključja privilegij norcev...

No, resno...videl sem kako se reiki obnese na propadajoči roži...obnese se na ljudeh. Zakaj se torej ne bi na konjih.
ataslon
ataslon

Število prispevkov : 5
Join date : 31/12/2009
Age : 55
Kraj : kamnik

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  zelenka on Pet 1 Jan 2010 - 22:43

Urška, vet pravi, da lepo napreduje. Ni bilo treba narediti še nobenega posega. Reiki za konje Icon_smile

Ataslon, lahko napišeš kaj več o svojih izkušnjah z reikijem pri konjih?
zelenka
zelenka

Število prispevkov : 1687
Join date : 22/04/2008
Kraj : Primorska

Poglej uporabnikov profil http://barefoot.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  ataslon on Pet 1 Jan 2010 - 22:51

Pri konjih nimam izkušenj z reikijem. Me pa zadeva precej zanima. Zdaj sem v fazi učenja vsega o konjih. Zgradba, obnašanje, nega, potem pa se bom lotil tudi reikija pri konjih.
ataslon
ataslon

Število prispevkov : 5
Join date : 31/12/2009
Age : 55
Kraj : kamnik

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  Mimozaver on Ned 19 Jun 2011 - 23:54

Pozdrav,
Sem nova uporabnica foruma, in sem takoj zagledala to temo. Pred leti sem naredila prvo stopnjo reikija in jo takrat se spridoma uporabljala. Nikoli se nisem mogla nekak prepricat o tem ce deluje ali ne, do trenutka ko je konj ze lezal na tleh in se ni mogel premikat od mocne kolike. Kobilo smo cel dan s pomocjo veterinarja sprehajali, napajali z oljem, poskusali vse mozne nacine, na koncu dneva se je samo ulegla, veterinar je rekel naj se samo poslovimo se. Jas itak v jok, grem h lezeci kobili, in takrat sma skupaj z mamo, ki tudi ima prvo stopnjo reikija, zaceli polagat roke na konja. Jas sem jih mela na glavi, mama na predelih trebuha. Kr nekak naravno je prislo od naju, da to naredima, ceprav nekih velikih upanj nisma imeli. Samo v tistem trenutku ogromno ljubezni do konja. Ni minilo vec kot pol ure ko je veterinar rekel, da zdaj pa naj odidema. Samo sem se vsedla v avto, odpeljala, cez 10 min pa dobla klic, da se je kobila vstala, pokakala in da hodi Very Happy Zdaj ce je to blo nakljucje ali ne, nevem. Nekaj pa mogoce le more biti na temu. Problem je da v Sloveniji ljudje to res gledajo s strani in te imajo vsi za malo psihopata ce te zanimajo te stvari cyclops
Mimozaver
Mimozaver

Število prispevkov : 5
Join date : 19/06/2011

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  Uncas on Tor 21 Jun 2011 - 22:54

Mimozaver je napisal/a:Problem je da v Sloveniji ljudje to res gledajo s strani in te imajo vsi za malo psihopata ce te zanimajo te stvari cyclops

Potem si tu v dobri družbi Wink

Me veseli, da je kobila zvozila!

_________________
Mitakuye Oyasin

"It is the shoe, not the road, that hurts the horse." (Longmans, Green & CO; 1880)

www.fizioterapija-bole.si
Uncas
Uncas

Število prispevkov : 1962
Join date : 22/04/2008
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil http://www.myspace.com/vran_uncas

Nazaj na vrh Go down

Reiki za konje Empty Re: Reiki za konje

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu