S KONJI SKOZI NOVEMBER

Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  matju™a on Sob 31 Okt 2009 - 20:33

S KONJI SKOZI NOVEMBER 2008110320081103_%C5%A1tala_06

Narava se počasi umirja in pripravlja na zimsko mirovanje, za konje se začenjajo meseci z malo manj dela. Nam konjarjem pa še zdaleč ne kaže na počitek. Mesec november s svojo sivino in vlago nikogar ne vabi v naravo. Tudi konji imajo raje svež veter in suh mraz, ki pa šele prihaja in na katerega se moramo skupaj tudi pripraviti.

Jahanje se počasi seli v pokrite jahalnice, kjer je le-to mogoče. Terenska ježa izgublja svoj čar zaradi razmočenih poti, ki ne predstavljajo niti užitka niti varne ježe za konja.

Med ljudmi pa se še vedno krešejo menja glede oskrbe konj pozimi. Poleti je vse relativno preprosto, zagotoviti je treba le dovolj velike izpuste in pašnike. Pozimi pa se velika večina konj preseli v bokse, kjer preživijo večji del svojega časa. Včasih komaj dobijo priložnost, da se dodobra razgibajo, naužijejo svežega zraka in še to se ponavadi zgodi le z jahačem na hrbtu. Tisti, ki imate prosto rejo, dobro veste, da so konji v mrazu (tudi v dežju) veliko raje zunaj tako pozimi kot poleti.
Začenjajo se meseci, kjer velja: kar je dobro za človeka, ni nujno tudi za konja!

Največja zmota velja, da je treba hleve dobro zapirati zaradi mraza, kar zagotavlja konjem v hlevu dovolj toplote. Nekatere celo pokrivajo in s tem preprečijo rast zimske dlake, ki uravnava tudi potenje. Tako pripravljeni konji se tudi pozimi na terenu dosti manj potijo. Ljudje s temi dejanji nikakor ne upoštevajo konjeve potrebe, pač pa se ravnajo po svojih, kar je zmotno in konju škodljivo! V zimskih mesecih se v zaprtih prostorih nabira tudi več vlage kot sicer, vlaga pa je konjev sovražnik št.1.

Poskrbeti je treba za to, da so konji tudi v (za človeka) slabem vremenu več ur na prostem, v primernem izpustu, kjer smo za podlago poskrbeli že v začetku jeseni. Tla naj bodo takšna, da je zmrzal onemogočena (pesek, sekanci, najmanj 10 cm nasutja) ter da voda primerno odteka.
Idealno je, da ima vsak konj najmanj svoj minimalni izpust iz boksa, v kolikor čreda ni navajena sobivanja. Tako omogočimo, da se konji v vsakem trenutku nemoteno prosto sprehajajo. Izhod iz hleva zaprete s primernimi trakovi, ki so lahko iz tapisona, plastike ali gume, široke približno 30 cm, in se na robovih prekrivajo. Tako preprečimo nastanek prepiha, konjevega sovražnika št. 2.

Tako se lahko dodobra razgibajo in naužijejo svežega zraka ter se primerno pripravijo na še bolj mrzle trenutke.

Pomembno je, da so konji v hladnem in ne v toplem hlevu. Zagotoviti je treba le dovolj pitne vode in poskrbeti, da le-ta ob padcu temperature ne zmrzne. To storimo z ogrevanimi napajalniki ali ogrevanimi vodovodnimi cevmi.

Tudi z nastiljem je treba ravnati preudarno. Čim globji in večji je nastilj, tem več vpija mokroto, s tem pa se kljub rednemu čiščenju veča tudi vsebnost amoniaka. Ta škoduje tudi konjem v odprtih sistemih in prosti reji. Vedno bolj velja načelo manj nastiljanja oz. le toliko, da vpije vlago .Tudi čiščenje je s tem precej poenostavljeno, pa čeprav mogoče pogostejše. Za konja je pomembnejše ležanje na suhem kot na mehkem ležišču!

Amoniak, ki ostaja v globokem nastilju, se zelo hitro zažira in nabira v pljučih, kar vodi do kroničnih obolenj. Najbolje je, če konje krmite zunaj na svežem zraku. V tem primeru si med hranjenjem prezračijo pljuča, kar je predvsem priporočljivo za bronhitične, astmatične konje.

V kolikor konj začenja s pokašljevanjem, naj vam bo hranjenje na prostem prvi ukrep zdravljenja, ki pa je tudi najbolj enostaven in najcenejši. Zrak je konjev zdravilec brez primere.

November je tudi mesec, ko se jaha zelo malo, zato je priporočljivo konja tudi"sezuti", in tudi njegovim kopitom privoščiti počitek, vsaj do naslednjega kovanja. S tem, ko konja razkujemo, omogočimo normalni in pravilni razvoj kopitnega mehanizma.

Za tiste, ki gnojite travnike in pašnike, je sedaj pravi čas, saj se z dežjem in snegom hlevski gnoj lepo vpije v zemljo.

Konjem v tem času tudi pristrižemo grive ter skrajšamo repe, da jih čim manj namakajo v blatnih kopelih in kasneje v snegu.

V izpust lahko položimo tudi nekaj vejevja vrbe, smreke ali jelke, katere debla bodo z veseljem glodali, v slast pa jim gredo tudi iglice, ki vsebujejo eterična olja in blagodejno ter zdravilno delujejo na konjev dihalni sistem.

Morda pa vas vreme niti malo ne ovira in se mrzlično odpravljate na ježo, zato ne pozabite na topla in nepremočljiva oblačila, tudi rokavice ne bodo odveč. Ker se dnevi neusmiljeno krajšajo in zavijajo v meglo, se nepogrešljiva tudi odbojna telesa, tako na obleki kot na konju.

... in čim manj siv november ter prijetne urice z vašimi konjiči. Wink

_________________
Mateja K.
matju™a
matju™a

Število prispevkov : 677
Join date : 25/04/2008
Age : 49
Kraj : Prevalje

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  ciarodeica on Sob 31 Okt 2009 - 21:47

Kakšna naj bodo tla v izpustu je res veliko vprašanje. V bistvu sama menim, da nekateri pozimi ne spuščajo konj samo zato, ker so tla v izpustu slabo urejena in se pozimi, vsaj za Goriško to neizpodbitno velja, spremenijo v blatne kopeli. In ker je ljudi strah blata (oz. beri, strah jih je, da se jim bo konj umazal, ker potem ga je treba očistit) ali pa se bojijo, da se bo kljub vsem možnim ščitnikom S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_cool poškodoval, ga raje zaprejo v boks.

Če je drugod po Sloveniji led, je pri nas močvirje. Nihče noče investirati niti evra v pravilno ureditev tal izpustov. Ker itak poleti to ni več potrebno.

Tla naj bodo takšna, da je zmrzal onemogočena (pesek, sekanci,
najmanj 10 cm nasutja) ter da voda primerno odteka.

10 cm je definitivno premalo. To se v 2h dneh krasno zmiksa in nastane blatno kamenčkasta mešanica. S KONJI SKOZI NOVEMBER Kopfschuettel Potrebna je res trdna podlaga, najboljše se mi zdi, da bi bila vsaj v določenem delu izpusta, tam kjer se konji največ zadržujejo, taka tla kot v maneži. Oz. treba je urediti drenažo. S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_clown ...in to seveda stane.

Ko sem to predlagala v klubu, so mi rekli, da itak hočem imeti vse čim bolj naravno za svojega konja, zato naj se ne pritožujem, še vesela bi morala biti, ker je lahko v blatu. To namreč zelo koristi kopitom. Trikrat lahko ugibate, kako so me "zabijali nazaj"...kako pa če ne živijo oni konji v močvirnatih predelih, a ne?!! Ni imelo smisla razlagat... S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_question

ciarodeica

Število prispevkov : 114
Join date : 18/07/2008
Age : 33
Kraj : nova gorica

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  Uncas on Sob 31 Okt 2009 - 22:10

Matejč iz back! S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_cheers

Hvala ti! Smile

_________________
Mitakuye Oyasin

"It is the shoe, not the road, that hurts the horse." (Longmans, Green & CO; 1880)

www.fizioterapija-bole.si
Uncas
Uncas

Število prispevkov : 1962
Join date : 22/04/2008
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil http://www.myspace.com/vran_uncas

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  matju™a on Sob 31 Okt 2009 - 22:18

@carodeica..po eni strani je res bolj, da so v blatu, kot pa zaprti v boksu.

Namreč, ko ljudem omeniš prosto rejo, imajo v glavi 5 zbitih desk in kup blata,umazane konje itd.Na žalost investicija na začetku zares veliko stane in kot si omenila, največkrat je potrebna zelo dobra drenaža in utrditev terena.

Sami smo skopali najprej okoli 40 cm, nasuli peska, po 3 letih ga je požrlo toliko, da smo znova nasipali novih 20...Nikoli pa ni konca in vsake toliko je treba zadevo obnavljat..Če bi obnavljali pa vsako leto, pa bi blo 10 cm dovolj.

Ne se jezit,morda probate na miren način najti najboljšo rešitev..Smile

@urša...am hepi tu S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_cheers

_________________
Mateja K.
matju™a
matju™a

Število prispevkov : 677
Join date : 25/04/2008
Age : 49
Kraj : Prevalje

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  ciarodeica on Sob 31 Okt 2009 - 22:36

Hm, ko vidiš tisti prelep močvirnato blatni izpust in potem pomisliš da more konj stat tam 24 ur, brez možnosti it kam na suho....začnejo hitro delovati sive celice. In še težave z gnilimi žabicami je imel. S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_twisted "Perfektna kombinacija"

Pozimi sem problem reševala tako, da je bil čez noč v boxu, poleg tega sem res redno, redno in temeljito čistila kopita. Potem je blo kar solidno.

ciarodeica

Število prispevkov : 114
Join date : 18/07/2008
Age : 33
Kraj : nova gorica

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  pastirček on Sob 31 Okt 2009 - 22:47

ciarodeica je napisal/a:
10 cm je definitivno premalo. To se v 2h dneh krasno zmiksa in nastane blatno kamenčkasta mešanica.

No tudi če je samo 10 cm nasutja,se da lepo urediti podlago,da se ne meša pesek in blato.Sedaj se da kupiti 3 ali 5mm filc ki se da na zemljo (blato) in se šele na ta filc nasuje pesek.In urejeno na tak način se pesek in blato defenitivno ne bosta mešala.Seveda pa je boljše vsaj 20cm nasutja,saj pri norenju konjsko kopito kaj lahko prebije 10cm peska in pretrga filc,kar pa ni v redu.Mene je za 20 cm nasutja (25 kubičnih metrov)prišlo okoli 200€ kar ni neka huda cifra.Seveda je pa strošek tudi filc.Ampak boljše malo več in imam mir,kot pa da vsko leto na novo nasipam.Sedaj bom vsako leto samo nasul drobnega peska in bom imel mir.! S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_cheers

PS:Matjuša RTM S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_wink in hvala!
pastirček
pastirček

Število prispevkov : 302
Join date : 24/12/2008
Age : 61

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  matju™a on Ned 1 Nov 2009 - 10:17

Hehe,pastirček, hvala tudi tebi..

Veš, zna bit dolgo.Vmes se ti bodo še pojavilo dvomi in se boš grizel v ličnice, a verjemi, naredil si pravo stvar S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_wink .Do zdaj mi deluje prav vse (ja, tudi bodlo nas je kaki dan po trimu), mava čeveljce,pa gre.Še malo, pa bova lahko brez njih.Edini preizkus nama je še zima in led, ki pa komaj čakam, da sprobamo. S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_lol
Glede na to, da bi pa Maxija mel pa rad dolgo, pa je čas tranzicije v svoji dolgosti pravzaprav kratek..saj veš, kak rečejo za nosečnost...ni konca ne kraja,ko pa je mimo, je vse pozabljeno S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_biggrin

Saj bo, garant S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_cool

@carodeica..na tvojem mestu bi vztrajala z urejenostjo izpusta, sploh pri teževah z žabicami.Pač, vprašaj, kaj lahko ti storiš, da bi se to izvedlo.Jaz ne bi mogla bit tiho..no, na prejšnji štali sem tut akcijo organizirala S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_cool , zdaj pa je ok:D

_________________
Mateja K.
matju™a
matju™a

Število prispevkov : 677
Join date : 25/04/2008
Age : 49
Kraj : Prevalje

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  ciarodeica on Ned 1 Nov 2009 - 23:42

Matjuša, nisem več v tistem klubu. Problem je, ko lastništvo v klubu ni rešeno. Noben noče nič investirati. Tako da tudi če organiziraš 10 akcij...če nimaš česa prijeti v roke ne moreš prav nič pomagati. Le ko si na svojem lahko o čem odločaš.

ampak take izkušnje veliko pomenijo za naprej:))

ciarodeica

Število prispevkov : 114
Join date : 18/07/2008
Age : 33
Kraj : nova gorica

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  Bastet on Pon 2 Nov 2009 - 0:26

Mi imamo tudi filc pod peskom. Na tistem delu, kjer ga ni bilo in smo ga za letos še ravno zadnji čas položili, pa je bila več kot očitna razlika. Res se splača.
Bastet
Bastet

Število prispevkov : 33
Join date : 02/11/2008
Age : 36

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  pastirček on Pon 2 Nov 2009 - 9:58

Bastet je napisal/a:Mi imamo tudi filc pod peskom. Na tistem delu, kjer ga ni bilo in smo ga za letos še ravno zadnji čas položili, pa je bila več kot očitna razlika. Res se splača.
Kajne da se! S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_biggrin Brez filca je vsako nasipanje in invistiranje zaman,oziroma ni učinka,ki si ga želimo!No.na kaki trdini,tako kot ima recimo Matjuša že,na zemlji pa defenitivno ne.
pastirček
pastirček

Število prispevkov : 302
Join date : 24/12/2008
Age : 61

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  Jessica on Pon 2 Nov 2009 - 10:55

pastirček je napisal/a:
Bastet je napisal/a:Mi imamo tudi filc pod peskom. Na tistem delu, kjer ga ni bilo in smo ga za letos še ravno zadnji čas položili, pa je bila več kot očitna razlika. Res se splača.
Kajne da se! S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_biggrin Brez filca je vsako nasipanje in invistiranje zaman,oziroma ni učinka,ki si ga želimo!No.na kaki trdini,tako kot ima recimo Matjuša že,na zemlji pa defenitivno ne.
Pri nas nismo dajali filca (zaradi velikosti izpusta), je pa res, da smo posneli vso zemljo (bilo je je najmanj pol metra)do skal in nato nasipali in utrjevali s "cestnim valjarjem. Od takrat je minilo 6 let in zadeva se deluje. lol!
Jessica
Jessica

Število prispevkov : 60
Join date : 28/10/2008

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  matju™a on Ned 8 Nov 2009 - 12:06

S KONJI SKOZI NOVEMBER Na%20%C5%A1tali%200909%20056

Hm..še nekaj dejavnosti, ko jo počnem v teh deževnih dneh..

*Lotila sem se pometanja pajčevin.Čez zimo ni muh in pajkov, do naslednje sezone pa se nabere na pajčevibah toliko prahu, da se jih še muhe izogibajo, pajki pa pustijo na miru..Treba je narediti protir tudi pajkom, da lahko nasledno sezono začno z uspešnim lovom.

*Striženje repa ni ne vem kakšno delo, predblatno skrajšanje pa je nujno.Pa nekaj maleg delovanja po grivi.Bolje kot striženje, je redčenje grive.

*Čiščenje opreme za nego (krtače..), po potrebi zavreči polomljeno in neuporabno (ne vem, kaj mi rabita 2 zlomljena glavnika??), da lahko pišemo Božičku.. S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_santa

*Preverli smo tesnenje oken in špranj..

Dež niti ni tako slaba zadeva... S KONJI SKOZI NOVEMBER Drunken_smilie

_________________
Mateja K.
matju™a
matju™a

Število prispevkov : 677
Join date : 25/04/2008
Age : 49
Kraj : Prevalje

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  Uncas on Ned 8 Nov 2009 - 12:23

Vidim, da si v švungu Smile

Lahko prideš k meni, prahu od brušenja je za kako konkretno štalo Razz

_________________
Mitakuye Oyasin

"It is the shoe, not the road, that hurts the horse." (Longmans, Green & CO; 1880)

www.fizioterapija-bole.si
Uncas
Uncas

Število prispevkov : 1962
Join date : 22/04/2008
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil http://www.myspace.com/vran_uncas

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  matju™a on Ned 8 Nov 2009 - 14:22

Urša, tut js razmišljam o tem, a bi konje domov preselila..pol bi mela štalo dobesedno, pa večje veselje do dela najbrž..
Saj veš..doma pa khm..no, danes mamo rekonstrukcijo otroških sob.. S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_cheers (še se najde kak flek od farbanja S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_geek )..

_________________
Mateja K.
matju™a
matju™a

Število prispevkov : 677
Join date : 25/04/2008
Age : 49
Kraj : Prevalje

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  Uncas on Ned 8 Nov 2009 - 14:24

Flekov od barvanja mam jaz trenutno po celi sobi, po šipah, po meni, ...

Ampak bom šla v detajle pucanja šele, ko končamo barvat... Wink

_________________
Mitakuye Oyasin

"It is the shoe, not the road, that hurts the horse." (Longmans, Green & CO; 1880)

www.fizioterapija-bole.si
Uncas
Uncas

Število prispevkov : 1962
Join date : 22/04/2008
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil http://www.myspace.com/vran_uncas

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  matju™a on Ned 8 Nov 2009 - 20:01

Še ena aktivnost,nujna pred zimo:pregled pretoka vode, bazena in čiščenje mulja..se je nabralo kar nekaj.Marko, če tole bereš, s čim naj razkužim 200 l pretočni sod?

_________________
Mateja K.
matju™a
matju™a

Število prispevkov : 677
Join date : 25/04/2008
Age : 49
Kraj : Prevalje

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  marko100 on Pon 9 Nov 2009 - 9:13

Izprazni, operi (najbolj z visokolačnim šistilcem-wap)), razkuži z korom (v sod nalij čiste vode dodaj klor premešaj, pusti stati najbolje do naslednjega dne), speri z čisto vodo in stvar je gotova.

lahko uporabiš tudi kakšen peroksid, le da pri uporavi peroksida narediš močnejšo mešanico (ušporabi rokavice) in z gobo zdrgni sod. Vse skupaj temeljito speri.

Isti postopek lahko uporabiš tudi za klor.

Če res ni ne vem koliko zažrta svijarija, kar dvomim uporabi močnejše čistilo za šiščenje doma.

Če želiš povsem natur maš pa vročo vodo. Pa kakšno zdrobljeno oglje in drgneš....
marko100
marko100

Število prispevkov : 350
Join date : 06/11/2008
Age : 38

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  matju™a on Pon 9 Nov 2009 - 9:31

Nau šlo.Namreč,tale bazen je globoko sredi gozda vgrajen v tla in je zbiralnik vode (uf, menda 500, ne 200-slednji je pri štali in služi za mali pir S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_lol ) in hkrati samo pretočni. Spraznit ga ne bi šlo.Mulj je odstranjen,po natančnem pregledu bu lahko bilo nekaj na dnu. Od tu je potem speljane 500m cev do hleva.Tam tople vode nimamo.Baje se dobijo neke tablete, ki uničujejo bakterije v takšnih vodah.Naravno se mi v tem primeru zdi malo premalo, vem da si mel že ene strateške rešitve S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_smile

_________________
Mateja K.
matju™a
matju™a

Število prispevkov : 677
Join date : 25/04/2008
Age : 49
Kraj : Prevalje

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  marko100 on Tor 10 Nov 2009 - 8:34

matjuša je napisal/a:Spraznit ga ne bi šlo.Mulj je odstranjen,po natančnem pregledu bu lahko bilo nekaj na dnu. Od tu je potem speljane 500m cev do hleva.Tam tople vode nimamo.Baje se dobijo neke tablete, ki uničujejo bakterije v takšnih vodah.Naravno se mi v tem primeru zdi malo premalo, vem da si mel že ene strateške rešitve S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_smile

Kakšen imaš dostop do notranjosti bazena? Če ste odstranili mulj se pravi da imate odprtino. Kakšna je in kje? Kako velika?

Kako ste odstranli mulj če ga niste spraznili?
Zamašite dotok vode vsaj povečini. Nato bazen sprazneš. Počistiš mulj. Spreš z vodo. se pravi odmašiš dotok vode, da nekaj nateče- sputiš še enkrat ven. Natočiš vode in zakloriraš oz. narediš klorni šok.

Tiste tabletke so navadno na bazi klora. Obvezno jo prej raztopi v nekaj vode preden jo dodaš. Sestava piše na tableti. Drugače dobiš kolr tudi v granulah, tekočini, plinu vendar je slednji za večje sisteme. Pojdi iskat v trgovino kjer imajo pribor za bazene. Ali pa mogoče probaj dobit v lekarni tekočega.

Ali imate ventil za zapiranje vode takoj na izhodu iz bazena?
Ali imate direkten izpust iz bazena? priporčam vgradnjo če ga ni.

p.s. mogoče fali kakšna črka ni mam časa gledat...
marko100
marko100

Število prispevkov : 350
Join date : 06/11/2008
Age : 38

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  matju™a on Tor 10 Nov 2009 - 9:37

Hvala ti, nem gledla vseh črk S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_lol Ko nas naslednjič obiščeš, ti bom pokazala, da mi boš kakšno pametno predlagal še na licu mesta S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_wink Lp

_________________
Mateja K.
matju™a
matju™a

Število prispevkov : 677
Join date : 25/04/2008
Age : 49
Kraj : Prevalje

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  marko100 on Tor 10 Nov 2009 - 12:41

malo branja na tematiko....

Če ne drugega zmešaj dozo 0,5mg/l vode in zlij v rezervoar premešaj in vsaj 4 ure ne toči vode iz njega.
marko100
marko100

Število prispevkov : 350
Join date : 06/11/2008
Age : 38

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  matju™a on Tor 10 Nov 2009 - 13:07

Hvala.. S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_smile No, odstranili smo vse tut kar je okol bazena, s tem da moramo zdaj zaščititi še pred zmrzaljo.Na dnu bazena se marsikaj dogaja in menda so neke koke noter.To varianto bi blo dobro preštudirat in za nekaj ur zapret vodo, bom mojim tehnikom posredovala S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_biggrin

_________________
Mateja K.
matju™a
matju™a

Število prispevkov : 677
Join date : 25/04/2008
Age : 49
Kraj : Prevalje

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  marko100 on Sre 11 Nov 2009 - 8:39

Kja naj bi bile koke? Žabe? Če imte odkopano za zašito pred zmrzaljo naredite na dnu bazena izpustno cev na kateri naj bo ventil čimbliže bazenu. Pa na odvodno cev montirajte ventil tudi čimbliže bazenu. Zdej ko mate razkopano...

Aja če so slučajno žabe je treba na dovod montirat mrežico.
marko100
marko100

Število prispevkov : 350
Join date : 06/11/2008
Age : 38

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  matju™a on Sre 11 Nov 2009 - 11:29

Večja sanacija najbrž drugo leto, ni odkopano S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_lol Sam veš..bom mela lepo zdaj žabice, pol pa bom vsako kušnla, ko jih spustim na svobodo, kaj veš..za vsak slučaj.. S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_lol

_________________
Mateja K.
matju™a
matju™a

Število prispevkov : 677
Join date : 25/04/2008
Age : 49
Kraj : Prevalje

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  Uncas on Sre 11 Nov 2009 - 11:36

S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_lol S KONJI SKOZI NOVEMBER Icon_cheers

_________________
Mitakuye Oyasin

"It is the shoe, not the road, that hurts the horse." (Longmans, Green & CO; 1880)

www.fizioterapija-bole.si
Uncas
Uncas

Število prispevkov : 1962
Join date : 22/04/2008
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil http://www.myspace.com/vran_uncas

Nazaj na vrh Go down

S KONJI SKOZI NOVEMBER Empty Re: S KONJI SKOZI NOVEMBER

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu