Equine touch

Go down

Equine touch Empty Equine touch

Objavlja  Andreja on Ned 25 Okt 2009 - 15:19

EQUINE TOUCH

Holistični pristopi so v konjeništvu iz dneva v dan bolj iskani in zastopani, naj gre za zgolj prastaro kitajsko medicino ali kombinacije različnih že priznanih pristopov. Pred časom sem se naročila ameriško revijo o alternativnem konjarstvu in v njej naletela na Equine touch tehniko, ki je takoj pritegnila mojo pozornost.

Gre za pri nas dokaj neznan pristop, ki sta ga razvila John Ruddock, nekdanji policist in boksar, ter njegova žena Ivana, po poklicu veterinarka. Na začetni strani svoje spletne strani http://www.theequinetouch.com/ sta Equine touch opisala z naslednjimi besedami: »Equine Touch je nediagnostičen in nenasilen sistem telesne vadbe za konje, ki je osredotočen na mehko vezivno tkivo, mišice in njihove ovojnice ter deluje na holistični ravni. V praksi je to sistem celotne telesne vadbe, ki temelji na specifični ravnovesni osnovi, sestavljeni iz vrste ritmičnih vibrirnih gibov, ki se nežno izvajajo na določenih točkah konjevega telesa.«

Jock je pionir vibromuskularne harmonizacijske tehnike (VHT), ki jo je z ljudi uspešno prenesel na konje ter jo še dodatno izboljšal s svojim vibralno-mišičnim gibom, ki temelji na aikidu. Ko je kasneje spoznal svojo ženo, veterinarko, se je posvetil preučevanju živalske mehanike in enegrijskih vzorcev, ki so značilni za posamezno žival. Tako lahko z natančnim, odločnim in celostnim izvajanjem Equine Touch:
- razbremenimo prerazvite (hipertonične) ali upadle (atrofirane) mišice,
- dosežemo globinsko sproščanje ter obnavljanje po poškodbah,
- zmanjšamo bolečino,
- pripomoremo k razstrupljanju telesa in izboljšamo kroženje limfe.

Poseben poudarek je na vzpostavljanju fizičnega in psihičnega ravnovesja, na podlagi katerega se lahko telo očisti in obnovi po svojih najboljših močeh. Kljub svoji zmožnosti sprožanja avtoregeneracije se tehnika odlično dopolnjuje z alopatijo, akupunkturo, s homeopatijo, z zelišči, Bachovo cvetno terapijo, s kiropraktiko in z osteopatijo, pa tudi z ostalimi pristopi, ki se dotikajo konjeve oskrbe in dela z njim: naravna oskrba kopit in kovanje, izbira in prilagajanje sedel, uravnoteženo jahanje, trening, rehabilitacija in prehrana; torej vsa področja, ki so pomembna za vzdrževanje konjevega zdravja in zadovoljstva.

Jock in Ivana kljub vsemu zmeraj opozarjata, da Equine Touch tehnika ne more in niti ne namerava nadomestiti ali izpodriniti veterinarske stroke, čeprav jo lahko uspešno dopolnjuje. Izvajata tudi tečaje in seminarje po vsem svetu, na katerih si lahko zainteresirani pridobijo želeno znanje in inštruktorsko licenco. Seznam inštruktorjev in izvajalcev najdete na njihovi spletni strani: izvajalci in inštruktorji
Andreja
Andreja

Število prispevkov : 1346
Join date : 21/04/2008
Age : 32

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu